Waren we voorheen JMEO Twente – voluit Jeugd Met Een Opdracht Twente – worden we nu YWAM Discovery – voluit Youth With A Mission Discovery.

Het waarom kun je hiernaast lezen.

Ontdek de verandering bij JMEO Twente

Jeugd Met Een Opdracht Twente zag in 2010 het licht toen Maarten en Ada Bruynes zich van Heerde vestigden in het mooie Twentse Delden. 

Zij namen hun werk en relaties in het land mee en werkten sindsdien met als uitvalsbasis Delden. Zij raakten ook betrokken bij de Protestantse Gemeente Delden en Ada begon naast haar vrijwilligerswerk bij JMEO Twente haar kleinschalige praktijk Op HartsTocht als psych-sociaal therapeut.

Nu twaalf jaar later is het team uitgebreid met Anne Marie Kattenberg in Rotterdam en Harro en Marjan Medema in Leeuwarden.

De Paradigm Shift Training en groepen zijn actief in de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant. En de Re-Loaded Training wordt twee maal per jaar gehouden met mensen uit het gehele land en zo mogelijk wordt de training gehouden op de Kroeze Danne in Ambt Delden. 

Naast deze nationale activiteiten zijn er ook nog internationale activiteiten. Zo is uit een aantal reizen naar India de stichting Wifi ontstaan. Een stichting die fondsen werft en doorsluist naar ondermeer YWAM Dharmapuri, in Tamilnadu. Inmiddels is er ook na een reis naar Madagaskar een initiatief voor een soortgelijke stichting – nu al actief onder JMEO Nederland als Project Madagaskar – die fondsen werft voor Madagaskar.

We moeten concluderen de vlag JMEO Twente dekt de lading niet meer. We opereren meer nationaal en internationaal dan in Twente en is een naamsverandering op zijn plaats. Een naamsverandering want meer is het ook niet. Na veel overleg denken we dat het woord Discovery (ontdekken) het beste verwoord wie we zijn en wat we doen. In onze trainingen ontdekken mensen en wijzelf veel en wij houden ervan om ook andere volkeren te ontdekken en met hen het Goede Nieuws te delen. Omdat er niets verandert in reactie met Jeugd Met Een Opdracht in Nederland lijkt het vanzelfsprekend dat de naam YWAM Discovery gaat worden.

Dit allemaal betekent natuurlijk niet dat Maarten en Ada uit Delden gaan vertrekken. Nee, zij blijven daar nog wel wonen en werken. 

De website zal dus de komende tijd ook wat veranderingen ondergaan!

Nieuwsgierig naar de nieuwe ‘look’?