Transforming Lives and Communities

“Stel dat een broeder of zuster geen kleren en geen eten heeft. Als je dan zegt: “Nou, het beste, hoor! Kleed je maar lekker warm aan en eet maar goed!” dan heeft dat helemaal geen nut als je niet voor kleren en eten zorgt. Zo is het ook met het geloof. Jullie geloof moet te zien zijn aan wat jullie doen. Is dat niet te zien, dan is jullie geloof dood.”

Jacobus navolger Jezus

De PS Training al gedaan?

Drie Speerpunten

1 Jouw leven

Jij wil je geloof relevant en praktisch handen en voeten geven.

2 Training

Jij wil anders leven en bent bereid je overtuigingen te onderzoeken.

3 In verbinding

Jij wil je met anderen verbinden, ook met hen die ver weg lijken.

Mensen in groepsverband trainen om hun geloof dagelijks praktisch uit te leven in navolging van Jezus Christus.

Een beweging van zelfstandig functionerende groepen die hun geloof relevant en met impact uitleven met een hart voor onbereikte bevolkingsgroepen.

Discipelschap ten top.

Groepen trainen en met elkaar verbinden, en maken tot relevante relationele expressies van de ‘kerk’ voor deze tijd.

Groepen met oog voor de zwakkeren in de samenleving ver weg en dichtbij.

Jouw leven

Het is jouw leven thuis, op je werk, tijdens je opleiding, met je familie en vrienden en het is jouw geloof. Hoe blijf je staande met je geloof in deze snel veranderende wereld?

Velen worstelen met allerlei vragen, relevante vragen. Worstelen met relaties of dat nu met je partner, je gezin, je familie, je collega’s of je vrienden is. Ja, zelfs binnen een geloofsgemeenschap worstelen mensen met relaties en voelen zich daarin eenzaam en stuurloos. We doen maar weer een gok, een poging om het te laten werken. Eigenlijk zijn we met alles wat we hebben en doen niet tevreden.

Wat we merken is dat omstandigheden en relaties niet veranderen. Hoe goed we onze best ook doen. De enige die jij kan veranderen ben jij zelf. Jij kunt anders met omstandigheden en relaties omgaan. Wil je weten hoe?  

Het zal niet eenvoudig zijn, het zal ook niet vanzelf gaan of alleen maar goed voelen, en we zullen je niet alleen laten. In deze training ga je mits jij dat wilt, jouw realiteit onder ogen zien en geven we je de mogelijkheid om vanuit een andere overtuiging te gaan leven. Een overtuiging die Jezus jou aanbiedt.

Spannend? Ja!, Bevrijdend? Ook!  

Ik wil een kick-start

Training

Leer ‘t, Leef ‘t, Geef ‘t

omdat het ons niet gaat om kennis maar om het uitleven van ons geloof

De training heeft als startpunt jouw leven temidden van andere groepsleden. Daarom beginnen we de trainingsavonden meestal met een ‘open floor’, dat is een tijd waarin we naar jouw verhalen uit het dagelijks leven luisteren. De mooie ervaringen vieren we met je mee en de nare kunnen reden tot onderzoek zijn. Onderzoekende vragen – zonder dat we daarbij oordelen – kunnen zijn: Wat gebeurde er? Wat voelde je? Wat deed je? Behulpzame vragen maar ze kunnen ook ongemakkelijk aanvoelen.

Uiteindelijk gaat het niet om wat we ervan vinden maar om de overtuigingen die ons gevoelens geven en ons aanzetten om iets te doen. Het zijn die overtuigingen die in grote mate ons leven en omstandigheden bepalen. Ook jouw leven! En zijn die overtuigingen in overeenstemming met het onderwijs, de overtuigingen van Jezus? We houden jou de keuze voor en jij kiest wat jij kiest.

Na je keuze vragen we jou hoe en voor wanneer jij je nieuwe of verbeterde overtuiging gaat toepassen. Dat doen we om je overtuiging handen en voeten te geven zodat je een nieuwe ervaring gaat krijgen. Iets ouds afleren en iets nieuws aanleren vraagt toewijding, doorzettingsvermogen en een dosis lef. En je ‘buddy’, die aan jou toegewijd is, zal je ondersteunen waar mogelijk.

Dit alles zodat jij met meer passie en een grotere vrijheid gaat leven!   

Ik wil meer weten

In verbinding

Veel in jouw leven draait om ‘verbondenheid’. Verbondenheid met God, met jezelf en met mensen.
Toen de mensheid in Adam en Eva uit de verbinding met God wegliep, was het God die meteen opzoek ging om de verbinding te herstellen. Binnen de groep is het je ‘buddy’ die deze taak op zich zal nemen. En hoe doe jij dat als buddy?

We vragen vanwege vertrouwelijkheid en effectiviteit van de training, dat de deelnemers een grote toewijding maken. Een toewijding om er alles aan te doen om de 15 tot 20 trainingsavonden in een jaar aanwezig te zijn. Daarnaast vragen we een toewijding om de Startdag in september en de andere 3 vieringen – waarbij alle groepen en alumni aanwezig zullen zijn – bij te wonen.
De gehele training duurt weliswaar drie jaren, maar we vragen slechts een toewijding per jaar, want met name jongeren hebben nog weleens de nijging te verhuizen.

Ook zullen we jou uitdagen om alle onderwijzingen van Jezus na te volgen. Dat doen we bijvoorbeeld door met een groep deelnemers een reis te maken naar een bevolkingsgroep, die de onderwijzingen van Jezus nog niet kennen of zelfs gehoord hebben. Voor velen is zo’n reis een enorme ervaring en maakt dat ze het nieuws uit de wereld met andere oren gaan beluisteren.
We beperken ons daarbij voorlopig tot de landen India, Madagaskar en Indonesië.

We zoeken financiën voor onderwijs
voor kansarme kinderen in Madagaskar

GEEF NU

Als je blijft doen wat je altijd deed,
zul je krijgen wat je altijd kreeg!

Waar in het land

Heb je een vraag? Stel die hieronder.

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht

    Nieuws Paradigm Shift